Preskoči na sadržaj Preskoči na podmeni Naslovna strana Aktuelnosti Mapa sajta Śednice skupštine Śednice radnih tijela Zakoni Kontakt Online streaming Ustav Crne Gore Akcioni plan Poslovnik Skupštine Plan zakonodavnog rada Mjesečni bilten Građani Međunarodna saradnja
Skupština Crne Gore
srijeda, 10. februar 2016. 14:05

Predśednik Skupštine primio ministra vanjskih poslova Republike Austrije

Gost predśedniku Skupštine Crne Gore Ranku Krivokapiću danas je bio Sebastijan Kurc – ministar vanjskih poslova Republike Austrije.

Sebastijan Kurc ministar vanjskih poslova, danas je ugošćen od strane predśednika Skupštine Crne Gore Ranka Krivokapića. Ministar Sebastijan Kurc izrazio je zahvalnost na prijemu i uputio čestitke na demokratskim dostignućima u okvirima aktivnosti preduzetih u Parlamentarnom dijalogu.

Sagovornici su ocijenili da je za napredak i uspješnu evropsku integraciju potrebno održavanje stabilnog političkog kursa, a da je korak koji je potrebno preduzeti na tom putu građenje povjerenja u izborni sistem.

Na sastanku je zaključeno da je za čvrst temelj crnogorskog napretka potrebna politička zrelost,  jača ekonomija i poštovanje demokratskih postulata snagom vladavine prava.             

Predśednik Ranko Krivokapić je izrazio zahvalnost na pośeti i ukazao na podršku svakoj budućoj saradnji kako postignutoj putem parlamentarnog dijaloga, tako i građenjem stabilnih odnosa putem međunarodne saradnje u ostalim sferama.