Preskoči na sadržaj Preskoči na podmeni Naslovna strana Aktuelnosti Mapa sajta Śednice skupštine Śednice radnih tijela Zakoni Kontakt Online streaming Ustav Crne Gore Akcioni plan Poslovnik Skupštine Plan zakonodavnog rada Mjesečni bilten Građani Međunarodna saradnja
Skupština Crne Gore
četvrtak, 25. februar 2016. 15:59

Telegram saučešća povodom smrti Vukosave Mićunović

Predśednik Skupštine Crne Gore Ranko Krivokapić uputio je telegram saučešća povodom smrti narodnog heroja Vukosave Mićunović u kojem se kaže:

“Posljednja žena - narodni heroj iz Crne Gore Vukosava Mićunović primjer je i čojstva i junaštva, i borbe za slobodu i svoju Crnu Goru.

Srećna je Crna Gora što je među svojim brojnim slobodarima i narodnim herojima imala i Vukosavu Mićunović.

Ponosna je Crna Gora što je imala Vukosavu Mićunović kao jednog od aktera veličanstvene crnogorske slobodarske epopeje kojom je rasplamsana baklja antifašizma u porobljenoj Evropi.

Ljudi kao što je bila ona proslavili su Crnu Goru, a divljenje čitavog antifašističkog svijeta iskazana su kroz velikane kao što su Sartr, Žiskar Desten i mnogi drugi.

Primjer Vukosave Mićunović je putokaz i danas svima da je borba za progresivne ideje i opšte dobro uvijek težak put, ali da bez onih koji žive i daju žrtvu za ideje slobode i pravde nema napretka koji životu daje smisao.

Zato neka je vječna slava i hvala Vukosavi Mićunović”.

Ranko Krivokapić