Preskoči na sadržaj Preskoči na podmeni Naslovna strana Aktuelnosti Mapa sajta Śednice skupštine Śednice radnih tijela Zakoni Kontakt Online streaming Ustav Crne Gore Akcioni plan Poslovnik Skupštine Plan zakonodavnog rada Mjesečni bilten Građani Međunarodna saradnja
Skupština Crne Gore
četvrtak, 03. mart 2016. 18:39

Predśednik Skupštine primio predśednika Vojnog komiteta NATO-a

Predśednik Skupštine Crne Gore Ranko Krivokapić primio je danas češkog generala Petra Pavela - predśednika Vojnog komiteta NATO-a.  

Predśednik Skupštine Crne Gore Ranko Krivokapić poželio je dobrodošlicu generalu Petru Pavelu,  predśedniku Vojnog komiteta NATO-a. General Petr Pavel se zahvalio na prijemu i izrazio zadovoljstvo zbog napretka Crne Gora u procesu postizanja punopravnog članstva u NATO.

Sagovornici su ocijenili da je osnov za ostvarivanje punopravnog članstva Crne Gore  u NATO - naporan rad u domenu jačanja demokratije i vladavine prava.

Predśednik Vojnog komiteta NATO-a Petr Pavel ukazao je na napredak koji je Crna Gora dostigla u procesu evroatlantskih integracija, ali  i na ciljeve koje je potrebno ostvariti.

Sagovornici su zaključili da je temelj svake stabilne države kontinuirano jačanje vladavine prava, demokratije i političke stabilnosti. Oni su predočili da je jedan od puteva za ostvarivanje ovih ciljeva borba protiv svih vidova korupcije.

Predśednik Skupštine Crne Gore Ranko Krivokapić je ukazao na otvorenost Parlamenta Crne Gore za dalju saradnju koja vodi bržem ostvarenju strateškog cilja Crne Gore – punopravnog članstva u NATO.