Preskoči na sadržaj Preskoči na podmeni Naslovna strana Aktuelnosti Mapa sajta Śednice skupštine Śednice radnih tijela Zakoni Kontakt Online streaming Ustav Crne Gore Akcioni plan Poslovnik Skupštine Plan zakonodavnog rada Mjesečni bilten Građani Međunarodna saradnja
Skupština Crne Gore
petak, 18. mart 2016. 18:55

Predśednik Skupštine Ranko Krivokapić primio Njegovo Kraljevsko Visočanstvo princa Čarlsa od Velsa

Predśednik Skupštine Crne Gore Ranko Krivokapić primio je danas, 18. marta, Njegovo Kraljevsko Visočanstvo (Nj.K.V.)  princa Čarlsa od Velsa.

Predśednik Skupštine Crne Gore Ranko Krivokapić je izrazio zadovoljstvo pośetom Nj.K.V. princa Čarlsa od Velsa Crnoj Gori istakavši njen značaj za dodatno unaprjeđenje dobrih bilateralnih odnosa između Crne Gore i Ujedinjenog Kraljevstva. Predśednik Krivokapić je informisao princa Čarlsa o političkoj situaciji u zemlji, s posebnim naglaskom na predstojeće parlamentarne izbore.

Predśednik Krivokapić je informisao princa o radu Skupštine, s posebnim aspektom na rad parlamentarnih odbora i parlamentarnih saslušanja. Sagovornici su se saglasili o važnosti postojanja jakog i funkcionalnog parlamenta u cilju obezbjeđivanja pravog sistema teže i protivteže (checks and balances), što je od posebnog značaja za mlade demokratije.

Predstavljajući slavnu i dugotrajnu istoriju Crne Gore, predśednik Skupštine je istakao da Crna Gora još od perioda kralja Nikole gaji i baštini multi-kulturalizam i multi-etničnost, po čemu smo i danas prepoznati u regionu. Predśednik Krivokapić je naglasio da takvo bogatstvo i harmonija u Crnoj Gori predstavljaju osnovu za stabilnost, kao i jednu od najvećih prednosti naše države. Istakao je i da to bogatstvo čini jednu od dodatnih vrijednosti kojima će Crna Gora doprinijeti NATO-u i EU nakon pristupanja.

Njegovo Kraljevsko Visočanstvo (Nj.K.V.) princ Čarls od Velsa izrazio je zadovoljstvo pośetom Crnoj Gori istakavši da je iznova očaran prirodnim ljepotama koje Crna Gora posjeduje, te podsjetio na njegovu prvu pośetu 1978. godine, kada je imao priliku da se upozna s prirodnim i kulturnim bogatstvom Kotora. Princ Čarls od Velsa je naglasio da Crna Gora ima pogodnu geografsku poziciju i da je potrebno iskoristiti prednosti koje nam se time ukazuju. Princ je posebno interesovanje pokazao prema crnogorskoj istoriji, kao i po pitanju evropskih i evroatlantskih integracija Crne Gore.