Preskoči na sadržaj Preskoči na podmeni Naslovna strana Aktuelnosti Mapa sajta Śednice skupštine Śednice radnih tijela Zakoni Kontakt Online streaming Ustav Crne Gore Akcioni plan Poslovnik Skupštine Plan zakonodavnog rada Mjesečni bilten Građani Međunarodna saradnja
Skupština Crne Gore
utorak, 03. maj 2016. 20:16

Čestitka povodom Svjetskog dana slobode medija

Predśednik Skupštine Crne Gore Ranko Krivokapić uputio je čestitku svim novinarima u Crnoj Gori, kao i svima novinarima koji izvještavaju i rade van nje, povodom Svjetskog dana slobode medija.

“Uvaženi poslenici javne riječi,

Sloboda medija je uslov demokratije i njena žila kucavica. Živimo u vremenu kada je novinarska profesija pod raznim pritiscima, a dostojanstvo novinara ugroženo.

Društvo mora biti svjesno važnosti vašeg poziva i svi zajedno trebamo stvarati uslove u kojima ćete moći pristojno živjeti od svog rada, uz slobodu da istražujete i pišete i zaštitu. Samo uz ozbiljan pristup države, koja ima obavezu stvarati ambijent u kojem se afirmiše i vrednuje profesionalnost u medijima, i vašim doprinosom kroz kvalitet, objektivnost i želju da javnosti date njihovo pravo da znaju, znaćemo da se krećemo u dobrom pravcu.

Neka današnji Svjetski dan slobode medija bude i državi i vama podstrek i opomena da zajedno moramo pronalaziti održiva rješenja koja će novinarskom pozivu osnažiti dostojanstvo i sigurnost. Danas su “fabrike neistina” jače nego 90-ih, zato je neophodna odbrana od izvan, od onih koji ruže tradicionalni moral crnogorskih građana.

U ime Skupštine Crne Gore i svoje ime, čestitam vam Svjetski dan slobode medija.”

Ranko Krivokapić