Preskoči na sadržaj Preskoči na podmeni Naslovna strana Aktuelnosti Mapa sajta Śednice skupštine Śednice radnih tijela Zakoni Kontakt Online streaming Ustav Crne Gore Akcioni plan Poslovnik Skupštine Plan zakonodavnog rada Mjesečni bilten Građani Međunarodna saradnja
Skupština Crne Gore
četvrtak, 23. jun 2016. 21:01

Predśednik Pajović na sastanku sa predstavnicima udruženja crnogorske dijaspore u Albaniji

Predśednik Skupštine Crne Gore Darko Pajović sastao se danas u Tirani sa predstavnicima udruženja crnogorske dijaspore u Albaniji – Duklja i Alba Montenegro.

Predśednik Skupštine je ukazao - da principijelno zalaganje za punu afirmaciju prava manjinskih naroda u Crnoj Gori, otvara prostor da se ista prava za crnogorska udruženja i dijasporu traže od institucija država u kojima žive.

Daljim kontaktima u djelima nadležnosti Crna Gora će insistirati na podizanju nivoa obezbjeđenja njihove integrisanosti u institucije države Albanije.

Sastanak je organizovan u ambasadi Crne Gore u Albaniji, a pored predstavnika dijaspore, prisustvovali su i predśednik Odbora za međunarodne odnose i iseljenike Skupštine Crne Gore Miodrag Vuković i ambasador Crne Gore u Albaniji Ferhat Dinoša.