Preskoči na sadržaj Preskoči na podmeni Naslovna strana Aktuelnosti Mapa sajta Śednice skupštine Śednice radnih tijela Zakoni Kontakt Online streaming Ustav Crne Gore Akcioni plan Poslovnik Skupštine Plan zakonodavnog rada Mjesečni bilten Građani Međunarodna saradnja
Skupština Crne Gore
srijeda, 29. jun 2016. 16:04

Predśednik Pajović uručio pismo saučešća ambasadoru Turske

Predśednik Skupštine Crne Gore Darko Pajović primio je danas Nj.E. gospodina Serhata Galipa, ambasadora Republike Turske u Crnoj Gori.

Predśednik je uručio ambasadoru Galipu pismo saučešća za stradale u jučerašnjem terorističkom napadu na istanbulskom aerodromu  u Turskoj i kazao da Crna Gora, iako mala, vrlo dobro zna šta znači imati prijatelja u takvim situacijama, te da Republika Turska ima punu podršku i solidarnost crnogorskih institucija u ovom trenutku.  Predśednik Pajović je zahvalio Turskoj na podršci u procesu evroatlantskih integracija izrazivši nadu da će i Velika narodna Skupština Turske uskoro ratifikovati Protokol o pristupu Crne Gore NATO-u. Takođe, predśednik je izrazio zadovoljstvo dosadašnjim turskim investicijama u Crnoj Gori, kao i nadu da će se one u budućnosti intenzivirati jer ima puno potencijala, posebno u oblasti energetike, infrastrukture i zaštite životne sredine.

Ambasador Turske, Nj.E. Serhat Galip, čestitao je predśedniku Pajoviću na imenovanju na visoku i odgovornu funkciju predśednika Skupštine Crne Gore i zahvalio mu se na solidarnosti. Ambasador je posebno naglasio da Turska podržava Crnu Goru u NATO integracijama.

- Procedura za ratifikovanje Protokola o pristupu Crne Gore NATO-u kod nas je već otpočela, a mi kao Ambasada radimo sve da se Protokol što prije potpiše. Ja sam siguran da  će se to desiti u najkraćem roku, kazao je ambasador Galip.

Video: cloud  https://skupstina.erp4.me/index.php/s/kpHmBmt2VcDHhGd

             yt   https://youtu.be/ijhU-T3lNU0