Preskoči na sadržaj Preskoči na podmeni Naslovna strana Aktuelnosti Mapa sajta Śednice skupštine Śednice radnih tijela Zakoni Kontakt Online streaming Ustav Crne Gore Akcioni plan Poslovnik Skupštine Plan zakonodavnog rada Mjesečni bilten Građani Međunarodna saradnja
Skupština Crne Gore
srijeda, 20. jul 2016. 13:53

Predśednik Pajović pozvao OEBS, ODIHR i PSSE da učestvuju u posmatranju predstojećih izbora

Predśednik Skupštine Crne Gore Darko Pajović uputio je pisma predstavnicima najviših evropskih institucija, u kojima ih poziva na učešće u posmatranju predstojećih izbora.

Pajović je pozive uputio predśednici Parlamentarne skupštine OEBS-a Kristin Mutonen, direktoru ODIHR-a Majklu Linku i predśedniku Parlamentarne skupštine Savjeta Evrope Pedru Agramuntu. Predśednik crnogorskog Parlamenta je pozvao predstavnike tih institucija da učestvuju u posmatranju predstojećih parlamentarnih izbora u Crnoj Gori, zakazanih za 16. oktobar ove godine.

 - Održavanje transparentnih, slobodnih i fer izbora, u skladu sa međunarodnim standardima i najboljim demokratskim praksama u Evropi, od izuzetne je važnosti za Crnu Goru,  navodi se u tim pismima.