Preskoči na sadržaj Preskoči na podmeni Naslovna strana Aktuelnosti Mapa sajta Śednice skupštine Śednice radnih tijela Zakoni Kontakt Online streaming Ustav Crne Gore Akcioni plan Poslovnik Skupštine Plan zakonodavnog rada Mjesečni bilten Građani Međunarodna saradnja
Skupština Crne Gore
petak, 05. avgust 2016. 11:18

Pajović u pośeti 
NVO „Vrijedne Ruke" u PetnjiciPredsjednik Skupštine ukazao na značaj ženskog preduzetništva Predśednik crnogorskog Parlamenta pośetio je NVO "Vrijedne ruke” u Petnjici. Sabaheta Novalić, predśednica NVO „Vrijedne ruke“, upoznala je predśednika Skupštine Crne Gore Darka Pajovića sa načinom rada, proizvodima i njihovim plasmanom na tržište.

Zalažući se za privatno preduzetništvo, posebni na polju izrade suvenira i domaće radinosti, predśednik Skupštine, naveo je „Vrijedne ruke“ kao dobar i ohrabrujući primjer. Posebno je istakao značaj ženskog preduzetništva i angažmana žena iz manjih sredina koje na pravi način valorizuju svoje talente i vještine.

Udruženje NVO „Vrijedne ruke“ je nastalo u želji da se očuva tradicionalno žensko privređivanje na ovom području, koje je gotovo prešlo u zaborav.