Preskoči na sadržaj Preskoči na podmeni Naslovna strana Aktuelnosti Mapa sajta Śednice skupštine Śednice radnih tijela Zakoni Kontakt Online streaming Ustav Crne Gore Akcioni plan Poslovnik Skupštine Plan zakonodavnog rada Mjesečni bilten Građani Međunarodna saradnja
Skupština Crne Gore
srijeda, 31. avgust 2016. 12:09

Zahvalnost Crne Gore Turskoj na početku ratifikacije NATO protokola

U okviru Parlamentarnog sastanka zemalja Centralne i Istočne Evrope, koji se pod nazivom „Solidarnost i suverenitet“ održava u Varšavi, predśednik Skupštine Crne Gore Darko Pajović sastao se sa predśednikom Velike nacionalne skupštine Turske Ismailom Karamanom (Ismail Kahraman).

Predśednik crnogorskog parlamenta izrazio je zahvalnost na procesu ratifikacije Protokola o pristupanju Crne Gore NATO-u, koji je Turska započela 9. avgusta. Time je ova zemlja još jednom potvrdila jako prijateljstvo prema Crnoj Gori i pružila podršku njenim spoljnopolitičkim prioritetima.

Predśednik Pajović je naglasio da Crna Gora cijeni dosadašnju ekonomsku podršku Turske i potrebu još intenzivnije saradnje na tom planu. U veoma sadržajnom razgovoru, predśednici parlamenata Crne Gore i Turske govorili su o mnogostrukim vezama između dvije države i njihovih institucija.