Preskoči na sadržaj Preskoči na podmeni Naslovna strana Aktuelnosti Mapa sajta Śednice skupštine Śednice radnih tijela Zakoni Kontakt Online streaming Ustav Crne Gore Akcioni plan Poslovnik Skupštine Plan zakonodavnog rada Mjesečni bilten Građani Međunarodna saradnja
Skupština Crne Gore
srijeda, 07. septembar 2016. 16:00

Predśednik Pajović primio ambasadorku Francuske

Predśednik Skupštine Crne Gore Darko Pajović primio je danas u oproštajnu posjetu, ambasadorku Republike Francuske u Crnoj Gori NJ.E. gospođu Veronik Brimo.

Predśednik Pajović je ambasadorki Brimo zahvalio na saradnji i podršci, naglašavajući vidno unapređenje odnosa dviju država na parlamentarnom nivou.

Predśednik Parlamenta je izrazio zahvalnost za podršku Francuske u procesu evropskih i evroatlantskih integracija, ističući da je članstvo Crne Gore u NATO značajno za jačanje stabilnosti u Crnoj Gori ali i regionu.

Predśednik je informisao odlazeću ambasadorku o tome da je Skupština Crne Gore ispunila svoj dio obaveza iz Sporazuma o fer i demokratskim izborima. Formirana su, između ostalog, tri odbora u vezi sa praćenjem izbornog procesa. On je istakao da je tokom ovog perioda od velikog značaja bilo aktivno učešće svih političkih partija u radu Skupštine, bez bojkota bilo koje strane, što je za rezultat imalo da je nadoknađen veliki zaostatak u donošenju zakona.

Kao rezultat svega navedenog, Pajović je izrazio uvjerenje da će predstojeći izbori biti održani u uslovima znatno boljim u odnosu na sve prethodne izborne cikluse.

Predśednik Skupštine je iskazao očekivanje nastavaka odlične saradnje država u oblasti ekonomije, životnog standarda, evropskih integracija i uvođenja evropskih standarda.

Na kraju razgovora, predśednik Pajović je izrazio najbolje želje i solidarnost naroda Crne Gore građanima Francuske u prevazilaženju izazova sa kojima su suočeni.

VIDEO:

youtube: Susret Pajović - Brimo