Preskoči na sadržaj Preskoči na podmeni Naslovna strana Aktuelnosti Mapa sajta Śednice skupštine Śednice radnih tijela Zakoni Kontakt Online streaming Ustav Crne Gore Akcioni plan Poslovnik Skupštine Plan zakonodavnog rada Mjesečni bilten Građani Međunarodna saradnja
Skupština Crne Gore
četvrtak, 22. septembar 2016. 14:59

Skupština spremno dočekala izborni proces

Predśednik Skupstine Crne Gore Darko Pajović primio je u Skupštini Aiva Orava, novog šefa Delegacije Evropske unije u Crnoj Gori, kao i Plamenu Halačevu, šeficu Sektora za politiku, evropske integracije i trgovinu u Delegaciji Evropske unije u Crnoj Gori.

Uz dobrodošlicu i želje za uspješan rad novoj Delegaciji, predśednik crnogorskog Parlamenta je naglasio imperativ integrativnih procesa naše zemlje.

- Od donošenja zakona po modelu Evropske unije, još je značajnija njihova implementacija, kao i usvajanje vrijednosti zemalja sa značajno razvijenim demokratskim standardima - kazao je Pajović.

Tokom razgovora na temu predstojećih parlamentarnih izbora, predśjednik Skupštine upoznao je goste sa rezultatima rada Skupštine od juna ove godine i konkretnim doprinosom stvaranju ambijenta za značajno unapređenje izbornog procesa.Taj doprinos se, između ostalog, ogleda u donošenju 117 zakonskih akata, kao I osnivanju I aktivnom radu tri odbora koja su u direktnoj vezi sa izbornim procesom. Riječ je o Odboru za praćenje primjene zakona i drugih propisa od značaja za izgrađivanje povjerenja u izborni proces, zatim Odboru za praćenje primjene Zakona o izboru odbornika i poslanika u dijelu koji se odnosi na medije, kao i Odboru za nadzor nad istragama slučajeva ugrožavanja bezbjednosti novinara i medijskih kuća.

- Time je Skupština Crne Gore ispunila obaveze preuzete potpisivanjem Političkog sporazuma između vlasti i opozicije i spremno dočekala izborni process -  konstatovao je Pajović.

Predśednik Skupštine Crne Gore je dodao da je potpisivanjem Političkog sporazuma iskazana volja učesnika na političkoj sceni za rješavanjem otvorenih pitanja, čime Crna Gora šalje pozitivne signale Evropskoj uniji.

 

VIDEO:

youtube: Video zapis sastanka

cloud: Video zapis sastanka