Preskoči na sadržaj Preskoči na podmeni Naslovna strana Aktuelnosti Mapa sajta Śednice skupštine Śednice radnih tijela Zakoni Kontakt Online streaming Ustav Crne Gore Akcioni plan Poslovnik Skupštine Plan zakonodavnog rada Mjesečni bilten Građani Međunarodna saradnja
Skupština Crne Gore
ponedjeljak, 26. septembar 2016. 19:54

Pajović u Briselu sa visokim međunarodnim zvaničnicima

Predśednik Skupštine Crne Gore Darko Pajović boraviće u Briselu gdje će imati niz bilateralnih susreta sa visokim međunarodnim zvaničnicima.

Pajović će razgovarati sa Evropskim komesarom za susjedsku politiku i pregovore o proširenju Johanesom Hanom,  generalnim sekretarom Parlamentarne skupštine NATO-a Dejvidom Hobsom, kao i sa  predśednikom Donjeg doma Parlamenta Kraljevine Belgije Zigfridom Brakeom.

Predśednik crnogorskog Parlamenta  obratiće se članovima Radne grupe za Zapadni Balkan u Vanjskopolitičkom odboru Evropskog parlamenta, a imaće izlaganje na sastanku Političke grupacije Zelenih u Evropskom parlamentu.

Cilj pośete Briselu je jačanje podrške evropskim i evroatlanskim integracijama Crne Gore, kao i intenziviranje odnosa sa radnim tijelima Evropskog parlamenta koja se bave Zapadnim Balkanom i politikom proširenja.