Preskoči na sadržaj Preskoči na podmeni Naslovna strana Aktuelnosti Mapa sajta Śednice skupštine Śednice radnih tijela Zakoni Kontakt Online streaming Ustav Crne Gore Akcioni plan Poslovnik Skupštine Plan zakonodavnog rada Mjesečni bilten Građani Međunarodna saradnja
Skupština Crne Gore
petak, 07. oktobar 2016. 08:30

Predśednik Skupštine čestitao Dan vojske Crne Gore

Vojska Crne Gore oslonac je i promoter politike mira u zemlji i regionu

Predśednik Skupštine Crne Gore Darko Pajović čestitao je Dan vojske svim pripadnicima Vojske Crne Gore i načelniku Generalštaba, admiralu Draganu Samardžiću,  sa željom da i u budućnosti značajno doprinose napretku naše države.

-    Vojska Crne Gore oslonac je i promoter politike mira u zemlji i regionu. Dužnost države je da neprekidno jača ulogu vojske, kao i da brine o potrebama svakog njenog pripadnika. Jedino moderna, personalno i tehnički osposobljena vojska može biti spremna da se suoči sa svim izazovima savremenog društva. Proces integracije u NATO, dosadašnjih deset ratifikacija Protokola o pristupanju Crne Gore savezu koji našoj državi garantuje trajni mir i stabilnost, ukazuju na poštovanje koje razvijeni svijet ukazuje Crnoj Gori i njenim vojnim snagama, kaže se u čestitki predśednika crnogorskog parlamenta Darka Pajovića, povodom 7. oktobra -  Dana vojske Crne Gore.