Preskoči na sadržaj Preskoči na podmeni Naslovna strana Aktuelnosti Mapa sajta Śednice skupštine Śednice radnih tijela Zakoni Kontakt Online streaming Ustav Crne Gore Akcioni plan Poslovnik Skupštine Plan zakonodavnog rada Mjesečni bilten Građani Međunarodna saradnja
Skupština Crne Gore
petak, 30. avgust 2013. 16:05

Kroz projekat „Demokratske radionice“, učenici OŠ „Bajo Pivljanin“ iz Donjih Brezana–Plužine boravili u Atini

Skupština Crne Gore i Parlament Grčke, u okviru projekta „Demokratske radionice“, organizovali su posjetu Atini za osam učenika i dvije nastavnice OŠ „Bajo Pivljanin“ iz Donjih Brezana – Plužine, od 27. do 30. avgusta 2013. godine.


Tokom boravka u Atini, učenici i nastavnice su posjetili Parlament Grčke, gdje ih je primio generalni sekretar grčkog Parlamenta Atanasios Papaioanu, koji im je govorio o važnosti parlamenta kao institucije, kao i pristupanja Crne Gore Evropskoj uniji. Pored Parlamenta, za učenike su bili organizovani obilasci Akropolja i Akropoljskog muzeja, naselja Plake, Nacionalnog arheološkog muzeja i drugih istorijsko-kulturnih lokaliteta, kao i posjeta zoološkog vrta.
Posjetu su organizovali i finansirali Skupština Crne Gore i Parlament Grčke, nakon sastanka generalog sekretara Skupštine Crne Gore i Parlamenta Grčke u Podgorici u maju 2013. godine. Prilikom zvanične posjete Skupštini Crne Gore u maju, gospodin Papaioanu je imao priliku da posjeti „Demokratske radionice” i razgovara sa učenicima ove škole, koji su tog dana učestvovali u radionici pod nazivom „Demokratija i parlament“, nakon čega ih je pozvao da posjete Atinu.

Projekat „Demokratske radionice“, koji Skupština Crne Gore organizuje u saradnji sa Fondacijom ERSTE i NVO Forum mladi i neformalna edukacija, kreiran je za učenike osnovnih škola, sa ciljem da podstakne interesovanje mladih za politiku i demokratske procese i da im omogući da steknu i unaprijede svoja znanja o predstavničkoj demokratiji, radu poslanika i parlamenta kao institucije i ulozi građana u političkom sistemu. Od početka projekta, u radionicama je učestvovalo ukupno 3607 učenika iz 40 osnovnih škola širom Crne Gore.

 

« Jul 2024 »
Pon Uto Sre Čet Pet Sub Ned
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31        

video-stream

youtubec

SCG flcker