Preskoči na sadržaj Preskoči na podmeni Naslovna strana Aktuelnosti Mapa sajta Śednice skupštine Śednice radnih tijela Zakoni Kontakt Online streaming Ustav Crne Gore Akcioni plan Poslovnik Skupštine Plan zakonodavnog rada Mjesečni bilten Građani Međunarodna saradnja
Skupština Crne Gore
utorak, 29. oktobar 2013. 15:36

Predstavnici Crnogorsko–američkog udruženja studenata – MAYAA pośetili Skupštinu

Pośeta je održana u okviru skupštinskog programa “Otvoreni parlament” i u okviru projekta obilježavanja neđelje građanskog obrazovanja

Potredśednik Skupštine Suljo Mustafić i predstavnici poslanički klubova: Branka Tanasijević, Draginja Vukasnović, Emilo Labudović, Zdenka Popović i Srđan Perić primili su danas grupu maturanata i studenata Crnogorsko – američkog udruženja studenata (MAYAA).

Ovom prilikom mladi su se upoznali sa pravima i obavezama poslanika, načinom organizovanja i funkcionisanja plenarnih śednica, kao i śednica radnih tijela. Posebno su se zanimali za proces usvajanja zakona i za mehanizme donošenja odluka.

Sastanku je prethodio obilazak skupštinskog zdanja i razgledanje skupštinskih zbirki. Na kraju, srednjoškolci i studenti su iz lože za građane u plenarnoj sali pratili zasijedanje Skupštine Crne Gore.

Pośeta je organizovana u okviru projekta obilježavanja neđelje građanskog obrazovanja, u sklopu programa koji će pružiti šansu odabranim maturantima crnogorskih srednjih škola i brucošima crnogorskih univerziteta da kroz predavanja, pośete državnim insitucijama, medijima i nevladinim organizacijama saznaju više o razvoju demokratije u Crnoj Gori, građanskom aktivizmu i ulozi koju bi svaki aktivan građanin u društvu trebalo da obavlja kao i o načinima na koje različiti subjekti u crnogorskom društvu doprinose razvoju države.

Pośeta je održana u okviru skupštinskog programa “Otvoreni parlament”.

« Jul 2024 »
Pon Uto Sre Čet Pet Sub Ned
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31        

video-stream

youtubec

SCG flcker