Preskoči na sadržaj Preskoči na podmeni Naslovna strana Aktuelnosti Mapa sajta Śednice skupštine Śednice radnih tijela Zakoni Kontakt Online streaming Ustav Crne Gore Akcioni plan Poslovnik Skupštine Plan zakonodavnog rada Mjesečni bilten Građani Međunarodna saradnja
Skupština Crne Gore
srijeda, 01. oktobar 2014. 14:37

Zaključci Kolegijuma predśednika Skupštine povodom situacije u kojoj se nalaze radnici Montavar - Metalca iz Nikšića

Kolegijum predśednika Skupštine Crne Gore, na danas održanoj 88. śednici povodom zahtjeva tri poslanička kluba da se razmotri situacija u kojoj se nalaze radnici Montavar - Metalca iz Nikšića, donio je sljedeće

Z A K Lj U Č K E

1. Pozivamo Vladu i nadležne državne organe da obezbijede potpunu primjenu zakona u oblasti isplate zarada, doprinosa i poreza u ostvarivanju prava zaposlenih.

- Neophodno je da nadležni dodatno ispitaju mogužnost jednokratne pomoći radnicima u štrajku, u očekivanju zakonskog rješavanja ovog pitanja.

2. Potrebno je da Vlada i fondovi u najkraćem roku dostave i informaciju o dosadašnjim aktivnostima u pomaganju u poslovnim aktivnostima Montavara i njenog viđenja za prevazilaženje postojećeg stanja, kao osnov za raspravu u Skupštini Crne Gore.

3. Podržavaju se zaključci nadležnih radnih tijela, Odbora za rad i socijalno staranje, i upućuje se Radno tijelo da prikupi informacije od nadležnih ministarstava i fondova o aktivnostima sprovedenim na realizaciji zaključaka od 19. septembra i da po tim informacijama predlože naredne aktivnosti u Skupštini Crne Gore.

4. Kolegijum smatra da je neophodno da nadležno ministarstvo pripremi cjelovitu informaciju o kolektivima kod kojih postoje višemjesečni zastoji u isplati zarada, poreza i doprinosa, u cilju razmatranja te informacije u Skupštini Crne Gore.

5. Kolegijum posebno ističe zaključak Odbora od 19. septembra kojim poziva da Vrhovno državno tužlaštvo preduzme mjere iz svoje nadležnosti kako bi se utvrdila eventualna odgovornost za nastalu situacju u Montavar - Metalcu iz Nikšića.

« Jul 2024 »
Pon Uto Sre Čet Pet Sub Ned
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31        

video-stream

youtubec

SCG flcker