Preskoči na sadržaj Preskoči na podmeni Naslovna strana Aktuelnosti Mapa sajta Śednice skupštine Śednice radnih tijela Zakoni Kontakt Online streaming Ustav Crne Gore Akcioni plan Poslovnik Skupštine Plan zakonodavnog rada Mjesečni bilten Građani Međunarodna saradnja
Skupština Crne Gore
četvrtak, 19. septembar 2013. 15:44

Poslanica Ljerka Dragičević bila gost „Demokratskih radionica“

Poslanica Skupštine Crne Gore Ljerka Dragičević pośetila je danas demokratske radionice Skupštine Crne Gore, gdje je razgovarala sa učenicima odjeljenja VIII-3 OŠ „Stefan Mitrov Ljubiša“ iz Budve.

Kroz razgovor, poslanica Dragičević je učenicima približila rad Skupštine u radnim tijelima i na plenarnoj śednici, principe demokratskog uređenja i važnost izbora za demokratiju. Na pitanje učenika na koji način se može uticati na izmjenu zakona, poslanica Dragičević im je objasnila da i građani mogu direktno učestvovati u zakonodavnom procesu, predlaganjem zakona preko poslanika kojeg ovlaste.  

Projekat „Demokratske radionice“ organizuje Skupština Crne Gore, uz tehničku i stručnu realizaciju Foruma mladi i neformalna edukacija (Forum MNE)  i finansijsku podršku fondacije ERSTE. Projekat ima za cilj da jača interesovanje kod mladih za demokratiju i političke procese i da doprinese njihovom boljem razumijevanju.