Preskoči na sadržaj Preskoči na podmeni Naslovna strana Aktuelnosti Mapa sajta Śednice skupštine Śednice radnih tijela Zakoni Kontakt Online streaming Ustav Crne Gore Akcioni plan Poslovnik Skupštine Plan zakonodavnog rada Mjesečni bilten Građani Međunarodna saradnja
Skupština Crne Gore
petak, 08. novembar 2013. 19:11

Predśednik Skupštine Crne Gore Ranko Krivokapić i generalni sekretar Savjeta Evrope Torbjorn Jagland pośetili „Demokratske radionice“ Skupštine Crne Gore

Predśednik Skupštine Crne Gore Ranko Krivokapić i generalni sekretar Savjeta Evrope Torbjorn Jagland pośetili su danas „Demokratske radionice“ Skupštine Crne Gore, gdje su razgovarali sa učenicima odjeljenja VI-c OŠ „Štampar Makarije“ na temu „Demokratija i parlament“.

Učenici su imali priliku da od visokih zvaničnika saznaju koje karakteristike treba da posjeduje aktivan i odgovoran građanin u jednoj demokratskoj državi, koja su njegova prava i ko ih štiti, kao i zašto su ona važna za svakog pojedinca. Takođe, učenici su razgovarali sa gostima o ulozi Skupštine Crne Gore i njenom doprinosu razvoju ljudskih prava, kao i načinu na koji rad Savjeta Evrope u oblasti ljudskih prava utiče na sve nas.

Od početka sprovođenja projekta, 8. oktobra 2012. godine, do danas, projekat „Demokratske radionice“ okupio je 5 253 učenika iz 59 osnovnih škola i 19 crnogorskih opština.