Preskoči na sadržaj Preskoči na podmeni Naslovna strana Aktuelnosti Mapa sajta Śednice skupštine Śednice radnih tijela Zakoni Kontakt Online streaming Ustav Crne Gore Akcioni plan Poslovnik Skupštine Plan zakonodavnog rada Mjesečni bilten Građani Međunarodna saradnja
Skupština Crne Gore
srijeda, 25. decembar 2013. 14:45

Predśednik Skupštine Crne Gore uručio sertifikate učenicima

Predśednik Skupštine Crne Gore Ranko Krivokapić uručio je danas sertifikate učenicima osnovnih škola iz Crne Gore koji su učestvovali u Demokratskim radionicama na temu „Demokratija i parlament“ i „Evropska unija“ u periodu od 7. juna - 24. decembra 2013.

Uručujući sertifikate predstavnicima 47 osnovnih škola predśednik Skupštine Ranko Krivokapić, poručio je da je demokratija bolja kada je u rukama đece:

“Predstavnici parlamenta su najsrećniji kada imaju priliku da se sretnu sa đecom. Kroz program Demokratskih radionica do sada je učestvovalo skoro sedam hiljada đece, a oni koji će u budućnosti odlučivati biće mnogo bolji od nas”.

Skupština Crne Gore organizuje projekat „Demokratske radionice“ od 8. oktobra 2012. godine. Do danas je održano 280 radionicau kojima je učestvovalo 6.519 učenika iz 65 osnovnih škola širom Crne Gore. Tokom radionica izrađeno je ukupno 231 đečjih novina i 49 radio priloga.