Preskoči na sadržaj Preskoči na podmeni Naslovna strana Aktuelnosti Mapa sajta Śednice skupštine Śednice radnih tijela Zakoni Kontakt Online streaming Ustav Crne Gore Akcioni plan Poslovnik Skupštine Plan zakonodavnog rada Mjesečni bilten Građani Međunarodna saradnja
Skupština Crne Gore
petak, 09. maj 2014. 19:41

Poslanik Slaven Radunović bio gost „Demokratskih radionica”

U čast obilježavanja Dana Evrope, 9. maja, poslanik Skupštine Crne Gore Slaven Radunović, pośetio je „Demokratske radionice” Skupštine Crne Gore, i ovom prilikom razgovarao sa učenicima odjeljenja V-3 osnovne škole „Milija Nikčević“iz Nikšića, na temu „Evropska unija“.

Poslanik Radunović je u razgovoru sa djecom odgovorio na pitanja zbog čega je značajan 9. maj i šta predstavlja zajedništvo za njega, kao poslanika, zbog čega je važna Evropska unija i koji je njen cilj, kao i koje su prednosti prednosti ulaska Crne Gore u EU.

Poslanik je istakao značaj obrazovanja u životu svih nas i u procesu pristupanja Evropskoj uniji i istakao prednosti koje će mladi imati ulaskom Crne Gore u veliku porodicu država.

U okviru radionice na temu „Evropska unija“ obrađuju se teme kao što su istorijat Evropske unije, njene institucije, vrijednosti, pojam integracije u EU i njen značaj za mlade.

Od početka sprovođenja projekta, 8. oktobra 2012. godine, do danas, projekat „Demokratske radionice“ okupio je 8.728 osnovnoškolaca - učesnika u radionicama iz 82 škole iz 21 crnogorske opštine.