Preskoči na sadržaj Preskoči na podmeni Naslovna strana Aktuelnosti Mapa sajta Śednice skupštine Śednice radnih tijela Zakoni Kontakt Online streaming Ustav Crne Gore Akcioni plan Poslovnik Skupštine Plan zakonodavnog rada Mjesečni bilten Građani Međunarodna saradnja
Skupština Crne Gore
petak, 15. mart 2013. 09:53

Poslanici Obrad Gojković i Borislav Banović bili gosti „Demokratskih radionica“

Poslanici Skupštine Crne Gore Obrad Gojković i Borislav Banović prethodna dva dana posjetili su demokratske radionice Skupštine Crne Gore gdje su, u neformalnom okruženju, razgovarali sa učenicima OŠ „Milan Vuković“ iz Herceg Novog i upoznali ih sa njihovim radom  i radom Skupštine Crne Gore.

Učenici OŠ „Milan Vuković“ iz Herceg Novog imali su priliku da, kroz razgovor sa poslanicima, steknu nova znanja o demokratiji, ulozi poslanika/ca, funkcijama Skupštine, kao i izbornom procesu. Stečena znanja i iskustva učesnici radionica ugrađuju u novinski prilog, koji se objavljuje na dječijem parlamentarnom sajtu. 

Atmosfera na radionicama, angažovanost i zainteresovanost djece, kao i njihovi utisci nakon radionica daju jedinstven pečat podizanju nivoa znanja iz oblasti građanskog obrazovanja u Crnoj Gori.

Projekat „Demokratske radionice“ ima za cilj da podstakne  interesovanje kod mladih za politiku i demokratske procese, omogući upoznavanje sa radom poslanika i parlamenta kao institucije i doprinese njihovom boljem razumijevanju.