Preskoči na sadržaj Preskoči na podmeni Naslovna strana Aktuelnosti Mapa sajta Śednice skupštine Śednice radnih tijela Zakoni Kontakt Online streaming Ustav Crne Gore Akcioni plan Poslovnik Skupštine Plan zakonodavnog rada Mjesečni bilten Građani Međunarodna saradnja
Skupština Crne Gore
četvrtak, 04. decembar 2014. 17:13

Šefica misije OEBS-a u Crnoj Gori Janina Hrebičkova bila gošća Demokratskih radionica

Šefica misije OEBS-a u Crnoj Gori Janina Hrebičkova, pośetila je danas „Demokratske radionice“ Skupštine Crne Gore i razgovarala sa učenicima IX razreda OŠ „Radoje Čizmović“ iz Nikšića na temu ljudskih prava.

Djeca su imala priliku da saznaju nešto više o važnosti misije OEBS-a i njenoj ulozi u Crnoj Gori,  kao i aktivnostima koje OEBS sprovodi na polju promocije i zaštite ljudskih prava.

Ambasadorka Hrebičkova je djecu upoznala sa istorijskim razlozima osnivanja OEBS-a, kao organizacije koja je bila most saradnje između tada podijeljenog Istoka i Zapada, kao i sa današnjom ulogom organizacije, koja je mnogo šira i drugačija od tadašnje, a podrazumijeva i zaštitu ljudskih prava. Takođe, ambasadorka je istakla važnost djelovanja ove organizacije kroz saradnju sa svim drugim organizacijama koje se, na različitim nivoima,  bave pitanjima ljudskih prava.

Tokom neformalnog razgovora sa djecom, ambasadorka je, na interesovanje djece, objasnila šta je to diskriminacija i kako se OEBS bavi smanjenjem ove pojave u svijetu, te poručila djeci da se jedino u društvu bez diskriminacije može postići integritet ličnosti, kao i da bez obzira na individualne razlike moramo voljeti čovjeka onakvog kakav jeste.

Razgovor djece i ambasadorke zabilježen je u okviru TV priloga koji djeca izrađuju tokom radionice, a biće naknadno objavljen na internet stranicama Demokratskih radionica.