Preskoči na sadržaj Preskoči na podmeni Naslovna strana Aktuelnosti Mapa sajta Śednice skupštine Śednice radnih tijela Zakoni Kontakt Online streaming Ustav Crne Gore Akcioni plan Poslovnik Skupštine Plan zakonodavnog rada Mjesečni bilten Građani Međunarodna saradnja
Skupština Crne Gore
četvrtak, 07. maj 2015. 17:55

Poslanik Andrija Popović pośetio Demokratske radionice "Barbara Pramer"

Poslanik Andrija Popović pośetio je danas Demokratske radionice „Barbara Pramer“ Skupštine Crne Gore i razgovarao sa učenicima VI i IX razreda osnovne škole „Mahmut Adrović“ iz Petnjice.

Učenici su imali priliku da, kroz razgovor sa poslanikom, saznaju šta je demokratija, koje vrijednosti mogu doprinijeti izgradnji demokratskog društva, kao i to kako djeca mogu doprinijeti demokratiji.

Poslanik je izrazio zadovoljstvo zbog mogućnosti da razgovara sa djecom u okviru ovog programa, kao i uvjerenje da će generacije kojima oni pripadaju i koje dolaze imati znanja i mogućnosti da doprinesu demokratskom društvu.

Na pitanje djece zašto su važni izbori, poslanik je odgovorio da izbori omogućavaju vladavinu u parlamentarnim demokratijama, koje su se pokazale kao najbolji način vladavine do sada. Poslanik je poručio učenicima da se, kada budu u mogućnosti da ostvare svoje biračko pravo, najprije dobro informišu o programima političkih partija i građana koji se predstavljaju na izborima, kako bi donijeli ispravnu odluku.

Poslanici, u svom poslu, istakao je, često donose teške odluke, pri čemu je izrazio uvjerenje da svi poslanici donose odluke vodeći se onim što smatraju pravednim.

Poslanik je poručio djeci da se, u mjeri mogućeg, bave što više sportom, pritom ne zanemarujući druge obaveze i interesovanja.