Preskoči na sadržaj Preskoči na podmeni Naslovna strana Aktuelnosti Mapa sajta Śednice skupštine Śednice radnih tijela Zakoni Kontakt Online streaming Ustav Crne Gore Akcioni plan Poslovnik Skupštine Plan zakonodavnog rada Mjesečni bilten Građani Međunarodna saradnja
Skupština Crne Gore
utorak, 11. jun 2013. 15:15

Predśednik Skupštine Crne Gore Ranko Krivokapić uručio sertifikate učenicima

Predśednik Skupštine Crne Gore Ranko Krivokapić uručio je danas sertifikate učenicima osnovnih škola iz Crne Gore koji su učestvovali u demokratskim radionicama na temu „Demokratija i parlament“ u periodu od 20. decembra 2012. godine do 5. juna 2013.

''Glavni ukras ove države nijesu ni zgrade, ni procedure, već vi'', bila je poruka predśednika Krivokapića. Krivokapić je kazao da su učešćem u projektu ''Demokratske radionice'' đeca stekla nezamjenjiv ośećaj ljubavi i poštovanja prema svojoj zemlji, kao i ośećaj za javno dobro.

''Kako raste demokratija u Crnoj Gori, tako raste i odgovornost Parlamenta prema vama'', dodao je Krivokapić.

Projekat „Demokratske radionice“ Skupština Crne Gore organizuje od 8. oktobra 2012. godine. Do danas su održane 154 demokratske radionice u kojima je učestvovalo 3.607 učenika iz 40 osnovnih škola širom Crne Gore, kao i 108 nastavnika koji su pratili đecu. Tokom radionica izrađeno je ukupno 147 đečijih novina i 7 radio priloga.