Preskoči na sadržaj Preskoči na podmeni Naslovna strana Aktuelnosti Mapa sajta Śednice skupštine Śednice radnih tijela Zakoni Kontakt Online streaming Ustav Crne Gore Akcioni plan Poslovnik Skupštine Plan zakonodavnog rada Mjesečni bilten Građani Međunarodna saradnja
Skupština Crne Gore
ponedjeljak, 21. novembar 2011. 18:15

Treće zasijedanje Đečjeg parlamenta

Povodom 20.novembra, Dana usvajanja Konvencije o pravima đeteta, danas je u Skupštini Crne Gore održano treće zasijedanje Đečjeg parlamenta.

Uvodni govor održao je predśednik Skupštine Crne Gore Ranko Krivokapić, nakon čega je dao riječ predśedavajućima Đečijeg parlamenta. Učestvovalo je šestdesetroje đece iz osamnaest gradova i  čestrdeset osnovnih i  srednjih škola.

Mladi parlamentarci su bili složni u ocjeni da većina škola u Crnoj Gori radi u neadekvatnim uslovima, kao i da ih nastavni program puno opterećuje. Nedostatak grijanja, fiskulturnih sala, nezadovoljavajuća zdravstvena zaštita, zlostavljanje đece od roditelja i nastavnika, vršnjačko nasilje, sve manje razumljive knjige, kao i veliki broj sportskih kladionica, kafića i kazina u blizini škola, problemi su o kojima su govorila đeca.

Predstavnici poslaničkih klubova u Skupštini Crne Gore, kao i ministri u Vladi Crne Gore odgovarali su na pedesetdevet pitanja crnogorskih osnovaca i srednjoškolaca  i obećali poboljšanje stanja u crnogorskom školstvu.