Preskoči na sadržaj Preskoči na podmeni Naslovna strana Aktuelnosti Mapa sajta Śednice skupštine Śednice radnih tijela Zakoni Kontakt Online streaming Ustav Crne Gore Akcioni plan Poslovnik Skupštine Plan zakonodavnog rada Mjesečni bilten Građani Međunarodna saradnja
Skupština Crne Gore
petak, 09. oktobar 2015. 14:36

Počelo 61. godišnje zasijedanja Parlamentarne skupštine NATO

Delegaciju skupštine Crne Gore čine poslanici Obrad Stanišić i Rifat Rastoder

Prvi dan 61. godišnjeg zasijedanja Parlamentarne skupštine NATO, koje se održava u Stavangeru  u Noveškoj, otpočeo je sastankom sekretara delegacija. Tokom ovog sastanka, u cilju uspješne organizacije skupa, učesnicima su pružene detaljne informacije organizaciono-tehničkog karaktera, data uputstva za uspješnu realizaciju Godišnjeg zasiedanja PS NATO  i predstavljene planirane aktivnosti komiteta u predstojećem periodu. Na sastanku su predstavljene i pripremne aktivnosti za realizaciju Proljećnjeg zasijedanja PS NATO - koje će biti održano u Tirani u Albaniji od 27. do 30. maja 2016. godine, kao i sastanka Stalnog komiteta u Parizu u Francuskoj koji će se održati od 1. do 3. aprila 2016. godine.

Uslijedio je Koordinacioni sastanak NATO Parlamentarne skupštine, kojem su prisustvovali predśedavajući biroa, komiteta i podkomiteta, kao i izvjestioci.

Domaćin 61. godišnjeg zasijedanja Parlamentarne skupštine NATO je Parlament Kraljevine Norveške, a ovom prilikom okuplja parlamentarce iz 28 zemalja članica NATO iz Sjeverne Amerike i Evrope, delegate iz partnerskih zemalja i posmatrače, sa ciljem diskutovanja o pitanjima od zajedničkog interesa međunarodno bezbjednosnog karaktera

Delegaciju skupštine Crne Gore koja učestvuje u radu 61. godišnjeg zasijedanja Parlamentarne skupštine NATO čine Obrad Stanišić i Rifat Rastoder.

Zasijedanje PS NATO sutra nastavlja rad.