Preskoči na sadržaj Preskoči na podmeni Naslovna strana Aktuelnosti Mapa sajta Śednice skupštine Śednice radnih tijela Zakoni Kontakt Online streaming Ustav Crne Gore Akcioni plan Poslovnik Skupštine Plan zakonodavnog rada Mjesečni bilten Građani Međunarodna saradnja
Skupština Crne Gore
srijeda, 09. mart 2016. 16:47

Počeo drugi dio pośete Stalne delegacije Skupštine Crne Gore pri PS NATO Beogradu

Sarajevo - Beograd,  7-10. mart 2016. godine

Danas je otpočeo drugi dio pośete delegata PS NATO Beogradu, a njen početak je u organizaciji Ambasade Slovačke kao kontakt Ambasade za NATO, obilježio okrugli sto namijenjen predstavnicima država članica NATO i ambasadorima. Susret je uvodnim izlaganjem otvorila NJ.E. Dagmar Repčekova, ambasadorka Republike Slovačke u Republici Srbiji a njegova realizacija je išla u pravcu interaktivne diskusije delegata Komiteta za civilnu dimenziju bezbjednosti Parlamentarne skupštine NATO sa amabasadorima zemalja članica NATO.

U nastavku rada pośete učesnici su se susreli sa potpredśednikom Narodne skupštine Republike Srbije Igorom Bečićem, potom sa predstavnicima parlamentarnih odbora za - vanjske poslove, odbranu, unutrašnje poslove i evropske integracije, kao i sa šefom i članovima Stalne delegacije Narodne skupštine Republike Srbije pri PS NATO. Tokom navedenih sastanaka gostima su predstavljeni najznačajniji rezultati najvišeg zakonodavnog doma Republike Srbije i aktivnosti planirane za predstojeći period. U okviru diskusija, učesnici skupa su posebno istakli važnost ispunjavanja preuzetih obaveza u procesu pridruživanja Republike Srbije Evropskoj uniji i sprovođenja reformskog procesa u vezi sa tim, a susret je obilježilo i interesovanje delegata o aktuelnim pitanjima bezbjednosnog karaktera u Republici Srbiji, izazovima sa kojima se suočava i mogućim modelima za njihovo prevazilaženje.  

Drugi dio današnje pośete Komiteta za civilnu dimenziju bezbjednosti - Potkomiteta o demokratskom upravljanju PS NATO bio je posvećen sastancima sa predśednikom Vlade Republike Srbije, Aleksandrom Vučićem; prvim zamjenikom premijera i ministrom vanjskih poslova Ivicom Dačićem i ministrom unutrašnjih poslova Republike Srbije dr Nebojšom Stefanovićem.  

Ovom prilikom učesnicima susreta, delegatima Parlamentarne skupštine NATO, su predstavljene najznačajnije aktivnosti unutrašnje i vanjske politike Republike Srbije, a poseban dio diskusije, bio je posvećen pitanjima evropske budućnosti Republike Srbije posmatrano kroz prizmu regiona, sa posebnim osvrtom na izazove sa kojima se ova država suočava i mogućnostima za njihovo prevazilaženje.

Aktivnosti u okviru pośete Komiteta za civilnu dimenziju bezbjednosti - Potkomiteta o demokratskom upravljanju Parlamentarne skupštine NATO se nastavljaju śutra.