Preskoči na sadržaj Preskoči na podmeni Naslovna strana Aktuelnosti Mapa sajta Śednice skupštine Śednice radnih tijela Zakoni Kontakt Online streaming Ustav Crne Gore Akcioni plan Poslovnik Skupštine Plan zakonodavnog rada Mjesečni bilten Građani Međunarodna saradnja
Skupština Crne Gore
četvrtak, 10. mart 2016. 13:21

Završena pośeta Stalne delegacije Skupštine Crne Gore pri PS NATO Sarajevu i Beogradu

Sarajevo – Beograd, 7-10. mart 2016. godine

Posljednjeg dana pośete Komiteta za civilnu dimenziju bezbjednosti - Potkomiteta o demokratskom upravljanju Sarajevu i Beogradu, u okviru obilaska Privremenog prihvatnog centra za izbjeglice - Adaševac, realizovan je sastanak sa ministrom za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja u Vladi Republike Srbije Aleksandrom Vulinom, tokom kojeg su učesnici, delegati Parlamentarne skupštine NATO, na bazi neposrednog uvida, imali priliku upoznati se sa smještajnim kapacitetima i uslovima u kojima borave ova lica, i na bazi interesovanja razviti diskusiju o aktuelnim pitanjima i problemima.

Okončanjem obilaska Privremenog prihvatnog centra za izbjeglice - Adaševac, pośeta Komiteta Sarajevu i Beogradu je završena.

Ova pośeta je imala za cilj sagledavanje nivoa unutrašnjeg i vanjskog političkog razvoja Bosne i Hercegovine i Republike Srbije i bezbjednosnih izazova u vezi sa tim.  Poseban akcenat stavljen je na evropske i evro-atlantske integracije ovih država i razvoj geopolitičke situacije u zemljama Zapadnog Balkana. Tokom pośete delegata Parlamentarne skupštine NATO, realizovani su brojni sastanci sa visokim zvaničnicima vlada i parlamenata, predstavnicima međunarodne zajednice i civilnog društva, nezavisnim stručnjacima i predstavnicima akademske zajednice.

Učešće u pośeti Komiteta za civilnu dimenziju bezbjednosti - Potkomiteta o demokratskom upravljanju Parlamentarne skupštine NATO Sarajevu i Beogradu, uzelo je oko 30 učesnika: parlamenataraca iz NATO i pridruženih država članica, predstavnika vlada, međunarodnih organizacija, nevladinog sektora, univerziteta i predstavnika civilnog društva.

U pośeti je učestvovala i Stalna delegacija Skupštine Crne Gore pri Parlamentarnoj skupštini NATO, koju su činili poslanici Mevludin Nuhodžić i Obrad Mišo Stanišić.