Preskoči na sadržaj Preskoči na podmeni Naslovna strana Aktuelnosti Mapa sajta Śednice skupštine Śednice radnih tijela Zakoni Kontakt Online streaming Ustav Crne Gore Akcioni plan Poslovnik Skupštine Plan zakonodavnog rada Mjesečni bilten Građani Međunarodna saradnja
Skupština Crne Gore
utorak, 19. april 2016. 13:47

Član Stalne delegacije Skupštine Crne Gore pri PS NATO Obrad Mišo Stanišić na Seminaru u Maroku

Član Stalne delegacije Skupštine Crne Gore pri Parlamentarnoj skupštini NATO Obrad Mišo Stanišić učestvovaće u radu zajedničkog 91. Rose Roth seminara i seminara Posebne grupe za Mediteran i Bliski istok i Potkomiteta o transatlantskim ekonomskim odnosima, koji će biti održan u Rabatu (Maroko), u periodu 20 - 22. aprila 2016. godine.

Zajednički seminar će u najznačajnijem dijelu biti posvećen pitanjima unutrašnjih i vanjskih prioriteta Kraljevine Maroko, zajedničkoj međunarodnoj strategiji za suprotstavljanje bezbjednosnim izazovima na Srednjem istoku, borbi protiv ekstremizma: izazovima i strategijama, reformi bezbjednosnog sektora i upravljanja, situaciji u Libiji - bezbjednosti na području Sahela, kao i pitanjima iz oblasti korupcije, migracijskih tokova i preko-mediteranskoj saradnji.

Zajednički 91. Rose-Roth seminar i seminar Posebne grupe za Mediteran i Bliski istok i Potkomiteta za transatlantske ekonomske odnose Parlamentarne skupštine NATO, čiju je realizaciju podržala švajcarska Vlada, okupiće više od 100 učesnika, i to parlamenataraca iz NATO i pridruženih članica kao i partnerskih država, visokih zvaničnika, predstavnika međunarodnih organizacija, nevladinog sektora, univerziteta, vlada i predstavnika javnog mišljenja.