Preskoči na sadržaj Preskoči na podmeni Naslovna strana Aktuelnosti Mapa sajta Śednice skupštine Śednice radnih tijela Zakoni Kontakt Online streaming Ustav Crne Gore Akcioni plan Poslovnik Skupštine Plan zakonodavnog rada Mjesečni bilten Građani Međunarodna saradnja
Skupština Crne Gore
petak, 27. maj 2016. 09:55

U Albaniji počinje Proljećnje zasijedanje Parlamentarne skupštine NATO

Tirana, 27 - 30. maj 2016. godine

Stalna delegacija Skupštine Crne Gore pri Parlamentarnoj skupštini NATO u sastavu Obrad Mišo Stanišić i Ranko Krivokapić učestvovaće u radu Proljećnjeg zasijedanja Parlamentarne skupštine NATO koje će biti održano u periodu 27 - 30. maja 2016. godine, u Tirani u Albaniji.

Domaćin ovog skupa biće delegacija Republike Albanije pri Parlamentarnoj skupštini NATO.

Proljećnje zasijedanje u Tirani okupiće približno 260 parlamentaraca iz 28 zemalja članica NATO-a, iz Sjeverne Amerike i Evrope, kao i delegate iz partnerskih zemalja i zemalja posmatrača, u cilju razmatranja aktuelnih bezbjednosnih pitanja i nacrta izvještaja komiteta Parlamentarne skupštine u vezi sa tim.

U subotu i nedjelju, 28. i 29. maja, biće organizovani sastanci pet komiteta Parlamentarne skupštine NATO: Političkog komiteta, Komiteta za bezbjednost i odbranu, Komiteta za nauku i tehnologiju, Komiteta za civilnu dimenziju bezbjednosti i Komiteta za ekonomiju i bezbjednost.

Tokom navedenih susreta delegatima će se obratiti predstavnici vlada, akademske zajednice, NVO sektora i NATO-a.

Na Plenarnom zasijedanju, koje će biti održano 30. maja, učesnicima śednice će se obratiti: Michael Turner, predśednik Parlamentarne skupštine NATO-a; Ilir Meta, predśednik Parlamenta Albanije; Edi Rama, predśednik Vlade Albanije, ambasador Alexander Wershbow, zamjenik generalnog sekretara NATO-a i Milo Đukanović, predśednik Vlade Crne Gore.