Preskoči na sadržaj Preskoči na podmeni Naslovna strana Aktuelnosti Mapa sajta Śednice skupštine Śednice radnih tijela Zakoni Kontakt Online streaming Ustav Crne Gore Akcioni plan Poslovnik Skupštine Plan zakonodavnog rada Mjesečni bilten Građani Međunarodna saradnja
Skupština Crne Gore
četvrtak, 30. jun 2016. 08:25

XXV godišnje zasijedanje PS OEBS-a počinje śutra u Tbilisiju

Tbilisi, 1 – 5. jula 2016. godine

XXV godišnje zasijedanje Parlamentarne skupštine OEBS-a, na kome učestvuje preko 300 parlamentaraca iz više od 50 zemalja, obilježiće rasprava i usvajanje rezolucija o aktuelnim izazovima u oblasti bezbjednosti, ljudskih prava, ekonomije i zaštite životne sredine.

Na zasijedanju će biti riječi o krizi u Ukrajini, te novoj eskalaciji sukoba u Nagorno Karabahu, ali i poštovanju osnovih sloboda, pravima izbjeglica i klimatskim promjenama. Očekuje se i rasprava na temu osiguravanja smjernica za adekvatnu borbu protiv terorizma i obezbjeđivanje vladavine prava u oblasti koju pokriva OEBS.

Zasijedanje će trajati do 5. jula, kada se očekuje usvajanje predloženih rezolucija, ali i izbor novog predśednika Parlamentarne skupštine, članova Biroa i predśedavajućih odborima.

U ime Skupštine Crne Gore na zasijedanju će učestvovati predśednik Skupštine Crne Gore i šef delegacije Darko Pajović i poslanici Slaven Radunović, u svojstvu stalnog člana delegacije i Branko Čavor, kao zamjena stalnom članu.