Preskoči na sadržaj Preskoči na podmeni Naslovna strana Aktuelnosti Mapa sajta Śednice skupštine Śednice radnih tijela Zakoni Kontakt Online streaming Ustav Crne Gore Akcioni plan Poslovnik Skupštine Plan zakonodavnog rada Mjesečni bilten Građani Međunarodna saradnja
Skupština Crne Gore
subota, 16. novembar 2013. 23:42

U Bukureštu održan Jedanaesti sastanak Radne grupe Procesa saradnje u Jugoistočnoj Evropi „SEECP PD“

Razmatran Nacrt poslovnika o radu Parlamentarne skupštine “SEECP”

U Bukureštu je, u okviru rumunskog predśedavanja Procesom saradnje u Jugoistočnoj Evropi „SEECP PD”, 16. novembra održan Jedanaesti sastanak Radne grupe parlamentarne dimenzije ove inicijative, na kojem je učestvovao predśednik Odbora za međunarodne odnose i iseljenike, prof. dr Miodrag Vuković, u svojstvu člana Radne grupe.

Na sastanku kojem su prisustvovali poslanici i nacionalni koordinatori iz jedanaest parlamenata država članica „SEECP“ razmatran je Nacrt poslovnika o radu Parlamentarne skupštine Procesa saradnje u Jugoistočnoj Evropi. Takođe, razmatrani su amandmani  na predloženi tekst poslovnika.

Nakon sveobuhvatne diskusije i razmatranja odredaba Nacrta poslovnika sa amandmanima upućenih od strane delegacija nacionalnih parlamenata, iskazano je zadovoljstvo debatom koja je dovela do konsenzusa i usklađivanja većine odredaba razmatranog Nacrta poslovnika. Takođe, dogovoreno je da na sljedećem sastanku Radne grupe budu usklađene i formulisane odredbe koje se tiču budžeta, formiranja i načina funkcionisanja sekretarijata Parlamentarne skupštine Procesa saradnje u Jugoistočnoj Evropi „SEECP“.

Radna grupa „SEECP PD“ formirana je s ciljem osmišljavanja modaliteta funkcionisanja i pripreme pravnog okvira Parlamentarne skupštine Procesa saradnje u Jugoistočnoj Evropi – „SEECP“, čija bi inauguralna śednica, shodno zaključcima sa Konferencije predśednika parlamenata održane u Ohridu, trebalo biti organizovana u Bukureštu, tokom rumunskog predśedavanja ovom inicijativom.