Preskoči na sadržaj Preskoči na podmeni Naslovna strana Aktuelnosti Mapa sajta Śednice skupštine Śednice radnih tijela Zakoni Kontakt Online streaming Ustav Crne Gore Akcioni plan Poslovnik Skupštine Plan zakonodavnog rada Mjesečni bilten Građani Međunarodna saradnja
Skupština Crne Gore
subota, 28. septembar 2013. 11:03

Delegacija Skupštine Crne Gore u Parlamentarnoj skupštini Savjeta Evrope na jesenjem zasijedanju PSSE

Strazbur, 30. septembar – 4. oktobar 2013

Delegacija Skupštine Crne Gore u Parlamentarnoj skupštini Savjeta Evrope, učestvovaće na jesenjem zasijedanju PSSE, koje se održava od 30. septembra do 4. oktobra 2013. Godine, u Strazburu.

Tokom jesenjeg zasijedanja poslanicima u Parlamentarnoj skupštini Savjeta Evrope obratiće se predśednik Jermenije, Serzh Sargsyan, predśednik Srbije, Tomislav Nikolić, kao i predśednik Državne Dume Federacije Rusije.

Prvog dana zasijedanja, biće organizovano svečano uručivanje novoustanovljene Vaclav Havel nagrade za ljudska prava.

Na dnevnom redu jesenjeg zasijedanja PSSE biće rasprava o nacionalnoj bezbjednosti i pristupu informacijama, o funkcionisanju demokratskih institucija u Bosni i Hercegovini, kao i o pravu djeteta na fizički integritet. Takođe, biće razmotren i zahtjev za hitnu debatu o situaciji u Siriji.

Generalni sekretar Organizacije za ekonomsku saradnju i razvoj (OECD) Angel Gurria, obratiće se Skupštini u okviru godišnje rasprave o aktivnostima ove organizacije, dok će Petar Maurer, predśednik Međunarodnog komiteta Crvenog krsta, govoriti u raspravi o licima nestalim tokom sukoba u Evropi.

Ministar inostranih poslova Jermenije i predśedavajući Komiteta ministara, Edvard Nalbandijan, odgovaraće na pitanja poslanika.

Planirano je da se poslanicima PSSE obrati i generalni sekretar Savjeta Evrope, Torbjorn Jagland.

Na ovom zasijedanju biće organizovane i rasprave o borbi protiv diskriminacije starijih osoba na tržištu rada i jačanju institucije Ombudsmana u Evropi.

Crnogorsku delegaciju na jesenjem zasijedanju PSSE čine: dr Zoran Vukčević, šef Delegacije i članovi Delegacije - dr Draginja Vuksanović, Mladen Bojanić, dr Predrag Sekulić, mr Damir Šehović i Snežana Jonica.