Preskoči na sadržaj Preskoči na podmeni Naslovna strana Aktuelnosti Mapa sajta Śednice skupštine Śednice radnih tijela Zakoni Kontakt Online streaming Ustav Crne Gore Akcioni plan Poslovnik Skupštine Plan zakonodavnog rada Mjesečni bilten Građani Međunarodna saradnja
Skupština Crne Gore
petak, 11. oktobar 2013. 14:20

Sastanak Delegacije Skupštine Crne Gore u Parlamentarnoj skupštini Savjeta Evrope sa delegacijom Sekretarijata Savjeta Evrope

Skupština Crne Gore, 14. oktobar 2013

Delegacija Skupštine Crne Gore u Parlamentarnoj skupštini Savjeta Evrope održaće sastanak sa delegacijom Sekretarijata Savjeta Evrope u poneđeljak, 14. oktobra 2013. godine, u 15 sati, u Crvenom salonu Skupštine Crne Gore.

Delegacija Sekretarijata Savjeta Evrope koju čine zamjenik direktora Direktorata za politički savjet Savjeta evrope, Daniil Khoshabo i savjetnici Biljana Prlja i Dario D'Urso, boraviće u Crnoj Gori od 14. do 16. oktobra 2013. godine, povodom izrade sljedećeg Izvještaja o saradnji i ispunjavanju preuzetih obaveza Crne Gore prema Savjetu Evrope. Tim povodom biće organizovani sastanci na ekspertskom nivou, u cilju što objektivnije izrade pomenutog Izvještaja, koji će biti razmatran na sastanku Grupe za demokratiju početkom sljedeće godine, a nakon toga na Komitetu ministara.

Pośeta i Izvještaj imaju izuzetan značaj s obzirom da se dešavaju uoči zvanične pośete Crnoj Gori Generalnog sekretara Savjeta Evrope Torbjorna Jaglanda, najavljene za 8. novembar 2013. godine, kao i zbog činjenice da će Izvještaj biti objavljen pred izradu Izvještaja koizvjestilaca Parlamentarne skupštine Savjeta Evrope, koji će biti razmatran na plenarnoj śednici PSSE, u junu 2014. godine.

Predlogom programa pośete, delegacije Sekretarijata Savjeta Evrope Crnoj Gori utvrđeni su sastanci i sa: Zaštitnikom ljudskih prava i sloboda Crne Gore, predstavnicima Ministarstva pravde, Ministarstva za ljudska i manjinska prava, Ministarstva vanjskih poslova i evropskih integracija, Državne izborne komisije, Agencije za elektronske medije, Medijskog savjeta za samoregulaciju, savjetnikom predśednika Vlade Crne Gore za ljudska prava i borbu protiv diskriminacije, predstavnicima Ustavnog suda, Vrhovnog suda i Sudskog savjeta, Zavoda za zbrinjavanje izbjeglica i Uprave za antikorupcijsku inicijativu.

              

Snimatelji i fotoreporteri mogu snimiti početak susreta, a nakon sastanka biće objavljeno saopštenje za javnost.