Preskoči na sadržaj Preskoči na podmeni Naslovna strana Aktuelnosti Mapa sajta Śednice skupštine Śednice radnih tijela Zakoni Kontakt Online streaming Ustav Crne Gore Akcioni plan Poslovnik Skupštine Plan zakonodavnog rada Mjesečni bilten Građani Međunarodna saradnja
Skupština Crne Gore
petak, 11. oktobar 2013. 19:58

Svečano otvorena Parlamentarna skupština NATO u Dubrovniku na kojoj učestvuje delegacija Skupstine Crne Gore

Josip Leko domaćin ovogodišnjeg zasijedanja Hrvatskog sabora

Na svečanom otvaranju i prvoj plenarnoj śednici 59. godišnjeg zasijedanja Parlamentarne skupštine NATO-a u Dubrovniku prisutnima su se obratili predśednik Parlamentarne skupštine NATO-a Hugh Bayley, predśednik Republike Hrvatske Ivo Josipović, predśednik Hrvatskog sabora Josip Leko, prva potpredśednica Vlade RH i ministrica vanjskih i evropskih poslova Vesna Pusić, te glavni sekretetar NATO-a Anders Fogh Rasmussen.

Predśednik Hrvatskoga sabora Josip Leko obratio se učesnicima skupa istakavši da je ponosan što je domaćin ovogodišnjeg zasijedanja Hrvatski sabor. Dodao je kako je Dubrovnik zbog svoje istorije pravo mjesto za raspravu o budućnosti Saveza ali i pitanjima koja opterećuju Sredozemlje.

Leko je izrazio uvjerenje da će i ovo zasijedanje sa nekoliko stotina učesnika iz 28 država članica NATO-a doprinijeti jačanju međusobnih veza i stvaranju savezništva za buduće izazove, te je svim učesnicima poželio uspješan rad.

U radu 59. godišnjeg zasijedanja Parlamentarne skupštine NATO-a učestvuje delegacija Skupstine Crne Gore u sastavu Borislav Banović, Luiđ Ljubo Škrelja i Branka Bošnjak.