Preskoči na sadržaj Preskoči na podmeni Naslovna strana Aktuelnosti Mapa sajta Śednice skupštine Śednice radnih tijela Zakoni Kontakt Online streaming Ustav Crne Gore Akcioni plan Poslovnik Skupštine Plan zakonodavnog rada Mjesečni bilten Građani Međunarodna saradnja
Skupština Crne Gore
ponedjeljak, 14. oktobar 2013. 17:08

Održan sastanak Delegacije Skupštine Crne Gore u Parlamentarnoj skupštini Savjeta Evrope sa delegacijom Sekretarijata Savjeta Evrope

Delegacija Sekretarijata Savjeta Evrope boravi u pośeti Crnoj Gori  povodom izrade narednog Izvještaja o saradnji i ispunjavanju preuzetih obaveza Crne Gore prema Savjetu Evrope.


Članovi Delegacije Skupštine Crne Gore u Parlamentarnoj skupštini Savjeta Evrope: dr Predrag Sekulić, Mladen Bojanić, dr Draginja Vuksanović i Snežana Jonica održali su danas sastanak sa delegacijom Sekretarijata Savjeta Evrope koju su činili zamjenik direktora Direktorata za politički savjet Savjeta Evrope Daniil Khoshabo i savjetnici Biljana Prlja i Dario D'Urso.
Delegacija Sekretarijata Savjeta Evrope boravi u pośeti Crnoj Gori  povodom izrade narednog Izvještaja o saradnji i ispunjavanju preuzetih obaveza Crne Gore prema Savjetu Evrope, a u cilju prikupljanja informacija o realizovanim aktivnostima i radi objektivnije izrade Izvještaja koji će biti razmatran na sastanku Grupe za demokratiju početkom sljedeće godine, a nakon toga na Komitetu ministara. Tim povodom, organizovan je i niz sastanaka sa predstavnicima relevantnih organa u Crnoj  Gori.
Pośeta je veoma značajna s obzirom da se desila uoči zvanične pośete Crnoj Gori Generalnog sekretara Savjeta Evrope Torbjorna Jaglanda, najavljene za 8. novembar 2013. godine, kao i zbog činjenice da će Izvještaj biti objavljen pred izradu Izvještaja koizvjestilaca Parlamentarne skupštine Savjeta Evrope koji će biti razmatran na plenarnoj sjednici PSSE u junu 2014. godine.
Na sastanku sa članovima Delegacije Skupštine Crne Gore u Parlamentarnoj skupštini Savjeta Evrope bilo je riječi o aktivnostima koje Skupština Crne Gore preduzima na planu ispunjavanja obaveza prema Savjetu Evrope, kao i o konkretnom djelovanju Delegacije Skupštine CG u PSSE. Posebna pažnja bila je posvećana pitanjima koje su se odnosila na usvajanje ustavnih amandmana, rad Radne grupe za izgrađivanje povjerenja u izborni proces, antidiskriminaciono zakonodavstvo i povećanje procenta učešća žena u politici.
Svi učesnici sastanka bili su jedinstveni u ocjeni da je sastanak veoma koristan, a predstavnici  Sekretarijata Savjeta Evrope su saopštili da su ih članovi crnogorske Delegacije u PSSE upoznali sa nizom veoma značajnih informacija o aktivnostima koje su u Skupštini Crne Gore u toku, a koje će im biti veoma korisne prilikom izrade izvještaja o saradnji i ispunjavanju preuzetih obaveza Crne Gore prema Savjetu Evrope.