Preskoči na sadržaj Preskoči na podmeni Naslovna strana Aktuelnosti Mapa sajta Śednice skupštine Śednice radnih tijela Zakoni Kontakt Online streaming Ustav Crne Gore Akcioni plan Poslovnik Skupštine Plan zakonodavnog rada Mjesečni bilten Građani Međunarodna saradnja
Skupština Crne Gore
nedjelja, 26. januar 2014. 16:45

Učešće Delegacije Skupštine Crne Gore na Januarskom zasijedanju PSSE

Strazbur,  27 -  31. januar  2014. godine

Delegacija Skupštine Crne Gore u Parlamentarnoj skupštini Savjeta Evrope, učestvovaće na Januarskom zasijedanju koje se održava u Strazburu, od 27. do 31. januara 2014. godine.

Na ovom zasijedanju Parlamentarna skupština Savjeta Evrope izabraće novog predśednika na jednogodisnji mandat, sa mogucnoscu reizbora.

Poslanicima Parlamentarne skupštine Savjeta Evrope će se obratiti austrijski kancelar Verner Fajman i predśednik Evropskog parlamenta Martin Šulc, dok će predśednica Doma poslanika Italije Laura Boldrini, učestvovati u zajedničkoj debati o suzbijanju rasizma i netolerancije u Evropi.

Takođe, poslanicima će se obratiti i generalni sekretar Savjeta Evrope, Torbjorn Jagland, kao i  ministar inostranih poslova Austrije Sebastijan Kurz, predśedavajući Komiteta ministara, koji će odgovarati na pitanja parlamentaraca. 

Slučaj Magnitski, uticaj interneta na politiku, integracija migranata u Evropi biće teme o kojima će se voditi rasprava na Januarskom zasijedanju Parlamentarne skupštine Savjeta Evrope. Takođe, na dnevnom redu Januarskog zasijednja PSSE, biće teme koje se odnose na borbu protiv klimatskih promjena, partnerstvo za demokratiju sa palestinskim Nacionalnim savjetom, a biće riječi i o odgovornostima međunarodnih inastitucija za kršenje ljudskih prava.

Na predloženom dnevnom redu je i zahtjev za hitnu raspravu o funkcionisanju demokratskih institucija u Ukrajini.

Crnogorsku Delegaciju na Januarskom zasijedanju čine: dr Zoran Vukčević, šef Delegacije i članovi Delegacije: dr Draginja Vuksanović, Mladen  Bojanić, dr Predrag Sekulić i Snežana Jonica.