Preskoči na sadržaj Preskoči na podmeni Naslovna strana Aktuelnosti Mapa sajta Śednice skupštine Śednice radnih tijela Zakoni Kontakt Online streaming Ustav Crne Gore Akcioni plan Poslovnik Skupštine Plan zakonodavnog rada Mjesečni bilten Građani Međunarodna saradnja
Skupština Crne Gore
ponedjeljak, 27. januar 2014. 19:58

Završen prvi dan Januarskog zasijedanja Parlamentarne skupštine Savjeta Evrope na kojem učestvuje Delegacija Skupštine Crne Gore

Izabrana predśednica Parlamentarne skupštine Savjeta Evrope i potpreśednici, među kojima je i šef Delegacije Skupštine Crne Gore u PSSE, Zoran Vukčević

Prvog dana Januarskog zasijedanja Parlamentarne skupštine Savjeta Evrope u 2014. godini, za predśednicu Parlamentarne skupštine izabrana je Anne Brasseur (Luksemburg, Alijansa liberala i demokrata Evrope- ALDE), koja je nakon prvog kruga glasanja dobila 165 glasova, dok je njen protivkandidat Robert Walter (Ujedinjeno kraljevstvo, Evropska demokratska grupa-EDG) dobio 125 glasova. Predśednica Skupštine je izabrana na jednogodišnji mandat, sa mogućnošću reizbora.

Takođe, na današnjem zasijedanju izabrani su potpredśednici Parlamentarne skupštine Savjeta Evrope. Šef Delegacije Skupštine Crne Gore u Parlamentarnoj skupštini Savjeta Evrope dr Zoran Vukčević izabran je za potpredśednika PSSE.

Danas su formirani i odbori Parlamentarne skupštine Savjeta Evrope, a poslanici, članovi crnogorske Delegacije u PSSE su članovi: Odbora za političke poslove i demokratiju, Odbor za društvena pitanja, zdravlje i održivi razvoj, Odbor za pravne poslove i ljudska prava, Odbora za jednakost i nediskriminaciju, Odbora za migracije, izbjeglice i raseljena lica i Odbora za kulturu, nauku, obrazovanje i medije.

Šef Delegacije Skupštine CG u PSSE, učestvovao je na sastaku Biroa PSSE, dok su svi članovi Delegacije učestvovali na sastanku Grupe socijalista.

Crnogorsku Delegaciju na Januarskom zasijedanju čine: dr Zoran Vukčević, šef Delegacije i članovi Delegacije: dr Draginja Vuksanović, Mladen Bojanić, dr Predrag Sekulić i Snežana Jonica.