Preskoči na sadržaj Preskoči na podmeni Naslovna strana Aktuelnosti Mapa sajta Śednice skupštine Śednice radnih tijela Zakoni Kontakt Online streaming Ustav Crne Gore Akcioni plan Poslovnik Skupštine Plan zakonodavnog rada Mjesečni bilten Građani Međunarodna saradnja
Skupština Crne Gore
petak, 04. april 2014. 16:08

Delegacije Skupštine Crne Gore učestvuje na aprilskom zasijedanju PSSE

Strazbur, 7 - 11. april, 2014.

Delegacija Skupštine Crne Gore u Parlamentarnoj skupštini Savjeta Evrope učestvovaće na aprilskom zasijedanju koje se održava u Strazburu, od 7. do 11. aprila 2014. godine.

Tokom ovog zasijedanja poslanicima Parlamentarne skupštine Savjeta Evrope obratiće se Sebastian Kurz, ministar za Evropu, integracije i vanjske poslove Austrije, predśedavajući Komiteta ministara  i Heinz Ficher, predśednik Austrije.  

Komesar Savjeta Evrope za ljudska prava Nils Muižnieks će predstaviti Izvještaj o stanju ljudskih prava za 2013. godinu.

Prilikom utvrđivanja dnevnog reda proljećnjeg zasijedanja  poslanici će se izjasniti o zahtjevu za hitnu debatu na temu: “Nedavni događaji u Ukrajini - prijetnje funkcionisanju demokratskih institucija”.

Na zasijedanju će biti razmotren i Zahtjev za Partnerstvo za demokratiju između Parlamentarne skupštine Savjeta Evrope i Parlamenta Kirgistana.

Na proljećnjem zasijedanju vodiće se rasprava o stanju  i  pravima  nacionalnih manjina u Evropi, pravu na pristup internetu, bezbjednosti u sajber prostoru i poboljšanju zaštite korisnika interneta, kao i o prostituciji, trafikingu i modernom ropstvu u Evropi.

Takođe, poslanici će razmijeniti mišljenja o implementaciji Evropske konvencije o državljanstvu.

Završnog dana zasijedanja na plenumu Parlamentarne skupštine Savjeta Evrope, rasprava će se voditi o pravu na rad izbjeglica, preseljavanju izbjeglica i potrebi veće solidarnosti u Evropi povodom njihovog statusa. Predmet rasprave biće i Izvještaj koji se odnosi na borbu protiv siromaštva djece u Evropi.

Crnogorsku delegaciju na aprilskom zasijedanju čine: dr Predrag Sekulić, šef, kao i članovi - dr Draginja Vuksanović, Mladen  Bojanić  i Snežana Jonica.