Preskoči na sadržaj Preskoči na podmeni Naslovna strana Aktuelnosti Mapa sajta Śednice skupštine Śednice radnih tijela Zakoni Kontakt Online streaming Ustav Crne Gore Akcioni plan Poslovnik Skupštine Plan zakonodavnog rada Mjesečni bilten Građani Međunarodna saradnja
Skupština Crne Gore
petak, 20. jun 2014. 12:29

Delegacija Skupštine Crne Gore u Parlamentarnoj skupštini Savjeta Evrope učestvovaće na Junskom zasijedanju PSSE

Strazbur, 23 -  27. juna 2014. godine

Delegacija Skupštine Crne Gore u Parlamentarnoj skupštini Savjeta Evrope učestvovaće na Junskom zasijedanju PSSE koje se održava u Strazburu, od 23. do 27. juna 2014. godine.

Izbor Generalnog sekretara Savjeta Evrope, obraćanje predśednika Azerbejdžana, Ilham Alijeva i predśednika Ukrajine Petra Porošenka biće u centru interesovanja na predstojećem zasijedanju Parlamentarne skupštine Savjeta Evrope.

Tokom zasijedanja poslanicima Parlamentarne skupštine Savjeta Evrope obratiće se Elmar Mammadyarov, ministar spoljnih poslova Azerbejdžana, predśedavajući Komiteta ministara.

Na zasijedanju biće predstavljen Izvještaj o aktivnostima Biroa i Stalnog komiteta, realizovanim u periodu između proljećnjeg i ljetnjeg zasijedanja. Takođe, poslanici će se upoznati i sa izvještajima o posmatranju predśedničkih izbora i prijevremenih parlamentarnih izbora  u Republici Makedoniji i posmatranju prijevremenih predśedničkih izbora u Ukrajini.

Na ljetnjem zasijedanju vodiće se rasprava o nasilju u medijima i putem medija,  izazovima sa kojima se suočava Razvojna banka Savjeta Evrope, parlamentarnom doprinosu za rješavanje konflikta u Zapadnoj Sahari, kao i o izvještajima na teme „ Ka boljoj evropskoj demokratiji: suočavanje sa izazovima federalne Evrope“, „Evropska javna administracija u pokretu: javna služba pod prijetnjom“ i „Brod prepušten samom sebi“, posvećena dolasku velikog broja migranata na italijansku obalu.

Završnog dana zasijedanja na plenumu Parlamentarne skupštine Savjeta Evrope vodiće se rasprava o jačanju nezavisnosti Evropskog suda za ljudska prava i pravosuđu za maloljetnike.

Crnogorsku Delegaciju na Junskom zasijedanju čine: dr Predrag Sekulić, mr Damir Šehović, Mladen  Bojanić i Snežana Jonica.