Preskoči na sadržaj Preskoči na podmeni Naslovna strana Aktuelnosti Mapa sajta Śednice skupštine Śednice radnih tijela Zakoni Kontakt Online streaming Ustav Crne Gore Akcioni plan Poslovnik Skupštine Plan zakonodavnog rada Mjesečni bilten Građani Međunarodna saradnja
Skupština Crne Gore
četvrtak, 27. novembar 2014. 10:11

Učešće u misiji PSSE za posmatranje parlamentarnih izbora u Republici Moldaviji

Poslanik dr Predrag Sekulić, šef Delegacije Skupštine Crne Gore u Parlamentarnoj skupštini Savjeta Evrope, učestvuje u posmatračkoj misiji Parlamentarne skupštine Savjeta Evrope za posmatranje parlamentarnih izbora u Republici Moldaviji koji će se održati  30. novembra 2014. godine.

Delegaciju PSSE za posmatranje parlamentarnih izbora u Republici Moldaviji čini  25 članova na čelu sa poslanikom Jean-Claude Mignonom. Članovi posmatračke misije boraviće u Republici Moldaviji od 28. novembra do 1. decembra 2014. godine i imaće sastanke sa liderima i predstavnicima političkih partija koje učestvuju na izborima, predśednikom Centralne izborne komisije, kao i sa predstavnicima nevladinih organizacija i medija.

U Delegaciji je i član Venecijanske komisije Savjeta Evrope koji će pružiti pravnu pomoć poslanicima PSSE tokom posmatranja izbora.

Uz Delegaciju PSSE, parlamentarne izbore će posmatrati posmatrači Parlamentarne skupštine OEBS-a, Evropskog parlamenta i Kancelarije za demokratske institucije i ljudska prava (ODIHR).

Po završetku parlamentarnih izbora, 1. decembra 2014. godine biće održana zajednička  konferencija za medije.