Preskoči na sadržaj Preskoči na podmeni Naslovna strana Aktuelnosti Mapa sajta Śednice skupštine Śednice radnih tijela Zakoni Kontakt Online streaming Ustav Crne Gore Akcioni plan Poslovnik Skupštine Plan zakonodavnog rada Mjesečni bilten Građani Međunarodna saradnja
Skupština Crne Gore
četvrtak, 11. septembar 2014. 11:35

Poslanik Koča Pavlović učestvovao na Konferenciji „Dobro društvo i antikorupcija“

Član Odbora za antikorupciju, Koča Pavlović, govorio je na Konferenciji „Dobro društvo i antikorupcija“ koja je održana u Bukureštu 9. septembra 2014. godine.


Poslanik je u svom obraćanju iznio ocjenu trenutne situcije u Crnoj Gori što se tiče ispunjavanja obaveza u borbi protiv korupcije. On je naglasio da se na tom putu Odbor za antikorupciju, čiji je član, mora uhvatiti u koštac i prevazići zakonodavna i sistemska ograničenja u ovoj oblasti.
Učesnici i panelisti Konferencije bili su pripadnici šire zajednice regiona uključeni u stremljenju ka dobroj upravi u političkom, ekonomskom i društvenom kontekstu: zvaničnici iz državnih i lokalnih uprava, ministarstava pravde i finansija, tužioci, sudije, političari, eksperti, te predstavnici javnog i privatnog sektora, kao i međunarodnih organizacija.
Konferenciju su, povodom 25 godina od pada Berlinskog zida, organizovali Parlament Rumunije i Aspen Institut Rumunija.