Preskoči na sadržaj Preskoči na podmeni Naslovna strana Aktuelnosti Mapa sajta Śednice skupštine Śednice radnih tijela Zakoni Kontakt Online streaming Ustav Crne Gore Akcioni plan Poslovnik Skupštine Plan zakonodavnog rada Mjesečni bilten Građani Međunarodna saradnja
Skupština Crne Gore
četvrtak, 03. oktobar 2013. 10:34

Održana trinaesta śednica Odbora za bezbjednost i odbranu

Na trinaestoj śednici Odbora, nakon diskusije, uslijed najavljenih amandmana, Odbor je odložio raspravu o Predlogu zakona o zaštiti lica i imovine, dok je u kontekstu razmatranja Godišnjeg izvještaja o spoljnoj trgovini kontrolisanom robom za 2012. godinu, jednoglasno usvojio Izvještaj koji dostavlja Parlamentu.

 

U nastavku rada śednice, Odbor se nije izjasnio o Predlogu za donošenje Odluke o organizovanju kontrolnog saslušanja: potpredśednika Vlade Crne Gore; ministra unutrašnjih poslova; direktora Agencije za nacionalnu bezbjednost; savjetnika za nacionalnu bezbjednost Predśednika Crne Gore; direktora Uprave carina i bivšeg direktora Agencije za nacionalnu bezbjednost i ministra za vanjske poslove i evropske integracije, povodom izjave savjetnika Predśednika Crne Gore datom pred sudom 30. septembra 2013. godine, jer je isti povučen iz procedure od strane predstavnika predlagača.