Preskoči na sadržaj Preskoči na podmeni Naslovna strana Aktuelnosti Mapa sajta Śednice skupštine Śednice radnih tijela Zakoni Kontakt Online streaming Ustav Crne Gore Akcioni plan Poslovnik Skupštine Plan zakonodavnog rada Mjesečni bilten Građani Međunarodna saradnja
Skupština Crne Gore
srijeda, 03. septembar 2014. 00:00

Nuhodžić śutra u Danilovgradu na otvaranju Obuke o ljudskim pravima za pripadnike Vojske Crne Gore

Predśednik Odbora za bezbjednost i odbranu Mevludin Nuhodžić govoriće śutra u Danilovgradu na otvaranju Obuke o ljudskim pravima za pripadnike Vojske Crne Gore, koji će biti angažovani u međunarodnim misijama.

Misija OEBS u Crnoj Gori i Ministarstvo odbrane organizuju dvodnevnu Obuku o ljudskim pravima za pripadnike Vojske Crne Gore koji će biti angažovani u međunarodnim misijama.

U fokusu treninga, koji će voditi međunarodni i domaći eksperti, biće ljudska prava i obaveze pripadnika oružanih snaga prije njihovog angažovanja u međunarodnim misijama i multilateralnim snagama.

Pored predśednika Odbora za bezbjednost i odbranu Mevludina Nuhodžića, učesnicima će se obratiti i šefica Misije OEBS u Crnoj Gori ambasadorka Janina Hrebičkova, državni sekretar Ministarstva odbrane Crne Gore Bojan Šarkić, i savjetnik za ljudska prava u OEBS Kancelariji za demokratske institucije i ljudska prava (ODIHR) u Varšavi Oyvind Hoyen. 

Skup počinje sa radom śutra u 9.30 sati u Centru za obuku Vojske Crne Gore, u Danilovgradu.