Preskoči na sadržaj Preskoči na podmeni Naslovna strana Aktuelnosti Mapa sajta Śednice skupštine Śednice radnih tijela Zakoni Kontakt Online streaming Ustav Crne Gore Akcioni plan Poslovnik Skupštine Plan zakonodavnog rada Mjesečni bilten Građani Međunarodna saradnja
Skupština Crne Gore
petak, 04. decembar 2015. 13:55

Započeta 50. śednica Odbora za bezbjednost i odbranu

Razmotren Predlog zakona o završnom računu budžeta za 2014. godinu

Na danas održanoj 50. śednici Odbor je uz prisustvo predstavnika predlagača zakona i predstavnika potrošačkih jedinica iz sektora bezbjednosti i odbrane razmotrio Predlog zakona o završnom računu budžeta Crne Gore za 2014. godinu sa Izvještajem o reviziji završnog računa budžeta u dijelu koji se odnosi na potrošačke jedinice: Ministarstvo odbrane, Ministarstvo unutrašnjih poslova i Agenciju za nacionalnu bezbjednost, posvetivši posebnu pažnju realizaciji programskih aktivnosti organa i institucija u ovoj oblasti.

S tim u vezi, Odbor je većinom glasova predložio Skupštini da usvoji Predlog zakona o završnom računu budžeta Crne Gore za 2014. godinu.

Odbor za bezbjednost i odbranu danas je takođe razmotrio i Konačan izvještaj Državne revizorske institucije o reviziji godišnjeg finansijskog izvještaja za 2014. godinu Ministarstva unutrašnjih poslova.

Raspravu o Predlogu zakona o budžetu Crne Gore za 2016. godinu u dijelu koji se odnosi na potrošačke jedinice: Ministarstvo odbrane, Ministarstvo unutrašnjih poslova i Agenciju za nacionalnu bezbjednost, Odbor za bezbjednost i odbranu obaviće na nastavku śednice koja će se održati u četvrtak, 10. decembra.