Preskoči na sadržaj Preskoči na podmeni Naslovna strana Aktuelnosti Mapa sajta Śednice skupštine Śednice radnih tijela Zakoni Kontakt Online streaming Ustav Crne Gore Akcioni plan Poslovnik Skupštine Plan zakonodavnog rada Mjesečni bilten Građani Međunarodna saradnja
Skupština Crne Gore
četvrtak, 05. maj 2016. 15:09

2BS Forum u Budvi

Učestvuje član Odbora za bezbjednost i odbranu Luiđ Ljubo Škrelja

Član Odbora za bezbjednost i odbranu učestvovaće na šestom 2BS Forumu (To Be Secure Forum), koji se održava u Budvi, u periodu od  5. do 7. maja 2016. godine, u organizaciji Atlantskog saveza organizovanog pod pokroviteljstvom Vlade Crne Gore, a u saradnji sa NATO, Ambasadom SAD-a u Podgorici, Balkanskim fondom za demokratiju i Opštinom Budva.

Tema šestog 2BS Foruma odnosiće se prvenstveno na buduće integracije zemalja Zapadnog Balkana u Evropsku uniju i NATO, sa posebnim fokusom na Crnu Goru. Takođe, biće riječi o aktuelnim globalnim i regionalnim bezbjednosnim pitanjima, sa osvrtom na stanje u Ukrajini, borbu protiv tzv. Islamske države, migrantsku krizu, kao i na pitanja od značaja za saveznike i partnere uoči predstojećeg samita NATO u Varšavi.