Preskoči na sadržaj Preskoči na podmeni Naslovna strana Aktuelnosti Mapa sajta Śednice skupštine Śednice radnih tijela Zakoni Kontakt Online streaming Ustav Crne Gore Akcioni plan Poslovnik Skupštine Plan zakonodavnog rada Mjesečni bilten Građani Međunarodna saradnja
Skupština Crne Gore
četvrtak, 28. jul 2016. 14:10

Odbor za bezbjednost i odbranu održao 56. śednicu

Razmotreno više tačaka dnevnog reda

Na 56. śednici Odbor za bezbjednost i odbranu je u prisustvu predstavnika predlagača razmotrio Predlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o upotrebi jedinica Vojske Crne Gore u međunarodnim snagama i učešću pripadnika civilne zaštite, policije, zaposlenih u organima državne uprave u mirovnim misijama i drugim aktivnostima u inostranstvu.

Nakon rasprave koja je vođena, većinom glasova Odbor je predložio Skupštini da Predlog zakona usvoji sa amandmanima (2) Odbora, sa kojima se saglasio predstavnik predlagača Zakona. Takođe, Odbor je sproveo konsultativno saslušanje vojno-diplomatskog predstavnika Crne Gore, potpukovnika Mitra Klikovca, prije stupanja na funkciju izaslanika odbrane u Sjedinjenim Američkim Državama na rezidentnoj osnovi, kao i izaslanika odbrane za Kanadu i Island na nerezidentnoj osnovi i većinom glasova iskazao podršku aktivnostima, koje je potpukovnik Klikovac predstavio kao prioritetne za vojno diplomatsku saradnju Crne Gore sa navedenim zemljama.

Pored navedenog, Odbor je u prisustvu predstavnika predlagača razmotrio i amandmane na Predlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o zaštiti i spašavanju.