Preskoči na sadržaj Preskoči na podmeni Naslovna strana Aktuelnosti Mapa sajta Śednice skupštine Śednice radnih tijela Zakoni Kontakt Online streaming Ustav Crne Gore Akcioni plan Poslovnik Skupštine Plan zakonodavnog rada Mjesečni bilten Građani Međunarodna saradnja
Skupština Crne Gore
ponedjeljak, 25. novembar 2013. 08:44

Članovi Odbora za ekonomiju, finansije i budžet na parlamentarnom seminaru u Briselu

Tema - Ekonomska kriza i njen uticaj na politike Evropske unije i zemlje u procesu pristupanja

Članovi Odbora za ekonomiju, finansije i budžet prisustvovaće parlamentarnom seminaru koji će se održati 25 i 26. novembra 2013. godine u Briselu, u organizaciji Evropskog parlamenta.

Tema seminara je ″Ekonomska kriza i njen uticaj na politike Evropske unije i zemlje u procesu pristupanja″.

Na seminaru će biti riječi o aktivnostima preduzetim od strane Evropske unije u riješavanju problema koje je prouzrokovala ekonomska kriza kao i ekonomskoj međuzavisnosti pretpristupnih zemalja u ovom kontekstu.

Polaznici će biti upoznati sa Bankarskom unijom EU i njenim pravilima koja podrazumijevaju odgovor na ekonomsku krizu. Takođe, na seminaru će biti vođena rasprava o pitanjima koja se odnose na svjetsku ekonomsku krizu i naporima pretpristupnih zemalja za njeno prevazilaženje.

Delegaciju Odbora za ekonomiju, finansije i budžet Skupštine Crne Gore čine poslanici: Aleksandar Damjanović, Damir Šehović i Almer Kalač