Preskoči na sadržaj Preskoči na podmeni Naslovna strana Aktuelnosti Mapa sajta Śednice skupštine Śednice radnih tijela Zakoni Kontakt Online streaming Ustav Crne Gore Akcioni plan Poslovnik Skupštine Plan zakonodavnog rada Mjesečni bilten Građani Međunarodna saradnja
Skupština Crne Gore
srijeda, 07. maj 2014. 15:26

Održana 56. śednica Odbora za ekonomiju, finansije i budžet

Nastavljene aktivnosti u vezi sa sprovođenjem parlamentarnog nadzora nad primjenom Zakona o finansiranju političkih partija

Odbor je na danas održanoj 56. śednici nastavio aktivnosti u vezi sa sprovođenjem parlamentarnog nadzora nad primjenom Zakona o finansiranju političkih partija koji vrši u skladu sa članom 32a Zakona o finansiranju političkih partija.   

Predśednik Odbora Aleksandar Damjanović, upoznao je članove o sadržaju dopisa koji su upućeni Odboru između dvije śednice a odnose se na odredbe Zakona o finansiranju političkih partija.

Odbor je ocjenio da je dozvoljeno javno oglašavanje zapošljavanja i zaključivanje ugovora o radu na neodređeno vrijeme, kako u privatnom tako i u javnom sektoru shodno odredbama Zakona o radu i Zakona o državnim službenicima i namještenicima kao i da ne postoje smetnje da Elektroprivrede Crne Gore nastavi sa “subvenciniranjem” potrošača koji redovno plaćaju račune za utrošenu električnu energiju

Odbor je upoznat i sa pdfMišljenjem Agencije za zaštitu ličnih podataka i slobodnom pristupu informacijama o objavljivanju podataka koje sadrže spiskove o dugovanjima po osnovu računa za struju, vodu i ostalih javnih usluga.  

Odbor je ponovo uputio dopise Ministarstvu finansija i Ministarstvu ekonomije ukazujući na istek rokova za dostavljanje dokumentacije i sankcije koje predviđa Zakon zbog neizvršavanja obaveza.

Odbor se na današnjoj śednici nije upoznao sa Izvještajem o radu Komisije za koncesije za 2013. godini, koji se Odboru dostavlja u skladu sa članom 16 Zakona o koncesijama, zbog odsustva predstavnika predlagača. Dogovoreno je da navedeni izvještaj bude na dnevnom redu naredne śednice Odobra.